Over dit blog

Welkom op Meerminnenverdrinkenniet.nl. Dit blog heeft de naam van het gelijknamige boek, een spannend historisch verhaal voor jong en oud over de vergeten Stormramp van 1911.

Je vindt hier regelmatig heerlijk leesvoer: een lekkere versnapering voor lui-op-de-bank of gewoon een tussendoortje op het werk. Denk aan tongstrelende en hilarische zoute en zoete (Zeeuwse) recepten en meer informatie over mosseldorp Bruinisse. Ik laat je kennismaken met interessante Zeeuwen en hun binding met dat land in zee en laat je vooral genieten van Zeeland. Ook zul je hier regelmatig leuke achtergrondverhalen over ‘Meerminnen verdrinken niet’ vinden. Ik raak maar niet uitgepraat over dat boek ;).

Saskia Maaskant

Wie ben ik? Ik groeide op in mosselvissersdorp Bruinisse en woonde daar tot mijn 27ste. Ik lust mosselen gekookt, gebakken, gegratineerd en in het zuur. Sinds 2011 ben ik gepubliceerd auteur. Mijn tweede roman Kieuw (2013) kreeg een eervolle vermelding voor de Gouden Lijst en kreeg de Accolade voor het beste Zeeuwse jeugdboek. Mijn derde roman Dromer (2016) won de Kleine Cervantes 2018. En Meerminnen verdrinken niet werd genomineerd voor de Thea Beckmanprijs! Meer weten over mijn oeuvre? Kijk dan op saskiamaaskant.nl

Naast mijn carrière als auteur stort ik mij al jaren op het schrijven van aantrekkelijke webteksten. In de loop der jaren is het creëren van webcontent zowel mijn professie als een van mijn passies geworden en ik laat je hier graag van proeven.

Ik hoop dat mijn leesvoer je zal smaken. Ik doe in elk geval mijn best voor een glimlach, liefst zo nu en dan een onderdrukte schaterlach (als jij op de bank zit te lezen en de rest van je gezin is aan het bingewatchen op Netflix óf als je op je werk tussendoor een blogje verorbert en je eigenlijk heel hard bezig hoort te zijn met iets superserieus…).

Ik hoop dat je veel leeshonger hebt. Tast toe!

Hartelijke groeten,
Saskia

Blog meerminnenverdrinkenniet.nl
En nee, ik huppel niet elke dag zo rond. Ik had wat filmwerk voor de boekvoorstelling
te doen in museum Brusea en maakte toen deze beeldige foto 😉