Herdruk Meerminnen verdrinken niet

Herdruk voor ‘Meerminnen verdrinken niet’!

Deze kan van mijn bucket-list! Na een overweldigend goede ontvangst sinds de lancering van ‘Meerminnen verdrinken niet´begin juli, is het boek een paar maanden later al aan de tweede druk toe!

Goede recensies en getipt in de Volkskrant

Al vrij snel na de verschijning kreeg ‘Meerminnen verdrinken niet’ goede recensies op verschillende platforms. Boekblogs Pluizuit.be, Boekiewoogie, mustreadsornot en The New Royalty bookblog prezen het boek aan.

Maaskant weet in Meerminnen verdrinken niet een sfeer te scheppen die je meteen meevoert. Maaskant weet het op zo’n manier te vertellen dat je je als lezer daadwerkelijk in het Zeeland van 1911 bevindt, de kleine illustraties bij elk hoofdstuk dragen hier aan bij. 

Boekiewoogie.nl

Toonaangevende bookstagrammers zoals @booksandmacchiatos, @mesliveresetmoi en @ine_leest plaatsten met veel plezier hun mening én waanzinnig mooie foto’s op Instagram.

Dit boek barst van de liefde. Liefde voor dit kleine dorp, de schepen, de zee. En dat uitte zich allemaal in dit boek, een liefdesbrief aan Bruinisse.

Booksandmacchiatos.com

Maar ook de door de wol geverfde kenners, zoals Toin Duijx, in het Friesch Dagblad.

Dit boek verdient zeker alle aandacht van de jury van de Thea Beckman-prijs

Toin Duijx, Friesch Dagblad

Pjotr van Lenteren tipte het boek voor de Kinderboekenweek, dat dit jaar het thema ‘En toen?’ had (historische verhalen). NBD Biblion kwam met een schitterende recensie, waardoor het boek goed werd ingekocht door de bibliotheken in Nederland. Ook doet het boek het lekker in de Hebban ranklijst. Het staat regelmatig in de top 1000. In de maand oktober stond het zelfs twee weken lang in deze toplijst, op een hoge positie (tussen 200 en 300). Als klap op de vuurpijl was ‘Meerminnen verdrinken niet’ tip van de Jonge Jury!

© Marcella, booksandmacchiatos.com

En toen… een tweede druk!

Het zat er al een tijdje aan te komen: de Meerminnetjes zwommen in rap tempo het Centraal Boekhuis uit. Na een grote bestelling van de Nederlandse bibliotheken slonk de voorraad in één keer in tot 34 stuks. Dat was overweldigend weinig, krap vier maanden na de verschijning. Er moest een herdruk komen en wel zo snel mogelijk! Vanaf 27 oktober is de tweede druk van ‘Meerminnen verdrinken niet’ beschikbaar. Dat is mooi op tijd, met het stormachtige leesweer dat op komst is (en ook misschien wel een tweede Corona lockdown 🙁 ). En dan komt er nog de week van het Zeeuwse boek. Sinterklaas. Kerst. Er komen heel wat ‘excuus’ momentjes aan om het boek voor jezelf óf een ander aan te schaffen.

Wil jij ‘Meerminnen verdrinken niet’ vanuit je luie stoel bestellen? Dat kan via de shop!

Herdruk Meerminnen verdrinken niet
Foto van de dag na de vergeten Stormramp van 1911.
Gemeentearchief Schouwen-Duiveland, Beeldbank Schouwen-Duiveland, nr B-0358

Over Saskia Maaskant

Ik groeide op in mosselvissersdorp Bruinisse en woonde daar tot mijn 27ste. Ik lust mosselen gekookt, gebakken, gegratineerd en in het zuur. Zomer 2020 verscheen mijn historische roman 'Meerminnen verdrinken niet'. Over een stormramp, een mosselvissersdorp en een meisje. Het boek werd bijzonder goed ontvangen. Het werd o.a. getipt door de Jonge Jury en door Martine Letterie 'De parel van 2020' genoemd in de eindejaarsaflevering van de GVP (de Grote Vriendelijke Podcast). Al in oktober 2020 kwam de herdruk. In 2021 vier ik mijn tienjarig jubileum als auteur! Mijn tweede roman 'Kieuw' (2013) kreeg een eervolle vermelding voor de Gouden Lijst en kreeg de Accolade voor het beste Zeeuwse Jeugdboek. Mijn derde roman 'Dromer' (2016) won de Kleine Cervantes 2018.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

15 + 14 =