Mosselen wokken

Mosselen wokken met teriyaki saus

Overgebleven gekookte mosselen wokken met teriyaki saus. Klinkt niet slecht, toch? Het is, wederom, geen idee van mezelf. Dit snelle en lekkere recept voor overgebleven mosselen is van Riet de Ronde.

Zij bedacht dit recept zelf, omdat ze gruwelde bij het idee van de Bruse mosselhachee van haar moeder en grootmoeder.
Riet: ‘Seuteren (lang sudderen) is uit de tijd, hoewel ik nog wel eens – zeldzaam – stoofvlees maak. Gerechten die lang op het vuur moeten, dat gebeurt niet meer zo veel als vroeger. We eten heel anders. We hebben nu de tijd niet meer om hele dagen in de pannen te roeren!’

Wil je, snel als dit recept, gauw naar de goede plek vliegen? Klik dan op het linkje!
Ingrediënten gewokte mosselen in teriyakisaus
Mosselen wokken met teriyakisaus
Gewokte mosselen met rijst
Meer over Riet

Ingrediënten gewokte mosselen in teriyakisaus

  • Restje gekookte mosselen
  • Zak mexicaanse roerbakgroente (voor twee personen)
  • Zakje / flesje teriyaki woksaus
  • Vers gemalen peper
  • Olie of boter

Verdere benodigdheden: wok

Mosselen wokken met teriyakisaus

Bereiding:

  • Doe een klein beetje olie of boter in de wok
  • Voeg de uitgelekte mosselen toe met wat vers gemalen peper
  • Bak een paar minuten
  • Haal nu de mosselen uit de wok
  • Doe de zak mexicaanse roerbakgroente in de pan
  • Wok de groente twee minuten op hoog vuur
  • Voeg de mosselen weer toe
  • Verdeel een zakje/ flesje teriyaki woksaus over het gerecht en laat dit alles nog een tot twee minuten op laag vuur warmen.

Gewokte mosselen met rijst

Volgens Riet zijn de in teriyakisaus gewokte mosselen lekker met meergranen rijst of gele rijst. Ook serveert ze er altijd nog wat sla bij

Meer over Riet

Riet de Ronde móest wel deel uitmaken van dit blog. Zij is één van mijn favoriete Bruënaars ♡. Ze is hoofd operator bij Rijkswaterstaat Zeeland en haar hobby is onder andere foto’s maken van het Zeeuwse natuurschoon. Ik wil Riet binnenkort graag interviewen voor dit blog, hopelijk hapt ze toe. Onlang gaf ze me het recept voor geseuterde mossels van haar (overgroot)moeder. Dat recept is in de eerste week na plaatsing bijna 600 keer bekeken!

About Saskia Maaskant

Ik groeide op in mosselvissersdorp Bruinisse en woonde daar tot mijn 27ste. Ik lust mosselen gekookt, gebakken, gegratineerd en in het zuur. Mijn tweede roman Kieuw (2013) kreeg een eervolle vermelding voor de Gouden Lijst en kreeg de Accolade voor het beste Zeeuwse Jeugdboek. Mijn derde roman Dromer (2016) won de Kleine Cervantes 2018. Tegen de zomer van 2020 verschijnt mijn eerste historische roman Meerminnen verdrinken niet. Over een stormramp, een mosselvissersdorp en een meisje.